Top 5 meest gewaardeerde tech CEO’s

Er zijn verschillende tech CEO’s waar Eduard Nandelall, chairman van het hightech bedrijf TechAds, veel respect voor heeft. Hij heeft een top 5 gemaakt van mensen die hem inspireren.

Microsoft CEO Satya Nadella

#5 Hubspot – Brian Halligan

Hubspot is een ontwikkelaar van softwareprogramma’s voor inbound marketing en sales. Halligan is de mede-oprichter en CEO van het bedrijf. In 2006 werd het bedrijf opgericht en in 2016 was hun omzet 271 miljoen met bijna 1.600 werknemers in dienst.

#4 Google – Sundar Pichai

In 2015 werd aangekondigd dat Pichai aan zou treden als CEO van Google. In 2004 begon hij bij Google en weet hij Larry Page en Sergey Brin te overtuigen dat het bedrijf een eigen browser moet maken. Dit resulteert in Chrome, nu de meest gebruikte browser ter wereld.

#3 Apple – Tim Cook

In 1998 begon Cook aan zijn carrière bij Apple. In 2011 nam hij als CEO het stokje over van Steve Jobs. Sommige vreesde voor de toekomst van Apple toen Jobs vertrok. Het is Cook gelukt om Apple naar een hoger niveau te tillen. Hij heeft o.a. de volgende producten op de markt gezet; iPhone SE, de iPad Pro en de Apple Watch. Ook is Apple niet langer enkel een software- en hardware bedrijf, maar wordt er geld verdiend aan diensten als iCloud en de App Store.

#2 Amazon – Jeff Bezos

Bezos is sinds 1994 CEO van Amazon.com. Onder zijn leiding groeide Amazon uit tot het grootste handelsbedrijf op het internet. Hij voorspelde in 1999 al dat het grootste gedeelte van de winkelaankopen naar online zou verhuizen. Namens zijn bedrijf doet Bezos continue overnames en ook investeerde hij bijvoorbeeld in Airbnb en Uber. Dit alles zorgde ervoor dat hij de rijkste man ter wereld werd.

#1 Microsoft – Satya Nadella

Nadella werkt sinds 1992 voor Microsoft en werd in 2014 CEO. De focus binnen het bedrijf komt te liggen op “Cloud First, Mobile First”. Sinds zijn aantreden is de beurswaarde van Microsoft bijna verdrievoudigd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *